ADVEO in Italië

In 2015 bevestigde ADVEO Italië zijn toonaangevende positie op de Italiaanse markt voor kantoorbenodigdheden. Op deze versplinterde markt is ADVEO het enige bedrijf dat als One Stop Shop een totaaloplossing voor klanten aanbiedt.

ADVEO richt zijn activiteiten op het klantensegment ‘leveranciers van kantoorbenodigdheden’ dankzij een businessmodel op basis van vier pijlers: logistiek, een uitgebreid en voortdurend vernieuwd assortiment, gepersonaliseerde marketing en een volledige technologische integratie bij klanten.

Belangrijkste cijfers van 2015

EMPLOYES
88
WERKNEMERS
VOLUME DE VENTES  (en millions)
88,5
MILJOEN VERKOOPVOLUME
CLIENTS
2.100
KLANTEN
REFERENCES
18.500
REFERENTIES
COMMANDES
500.000
BESTELLINGEN
M2 DE SURFACE ENTREPOTS
13.000
OPSLAGRUIMTE (M²)
Mijlpalen

Groei in nieuwe categorieën

ADVEO Italië heeft in alle categorieën (behalve inkt en toners, zoals verwacht volgens de trends op de markt) een groter marktaandeel behaald. In de traditionele categorieën heeft het bedrijf een sterke groei gemaakt en dat tegen slechte voorspelling op de markt in. Daarnaast stegen de nieuwe categorieën inzake facilitair management sterk. Via die nieuwe categoriën biedt ADVEO klanten een andere strategie om nieuwe klanten aan te trekken en de omzet te vergroten.

De beste partner voor onlinehandelaars

Er werd een beduidende toename opgetekend van het aantal klanten dat alleen via de websites van de onlinehandelaars (die enkel online verkopen) bestellingen plaatst. Daarom werd het productassortiment uitgebreid en de content van de websites verbeterd (foto’s, omschrijvingen, technische kenmerken). Zo kunnen de handelaars hun verkoopcijfers opkrikken in vergelijking met hun belangrijkste concurrenten. Bovendien kunnen ze zo hun marketing- en reclamekosten binnen de perken houden.

Versterking van onze overeenkomst met Buffetti

In 2015 verstevigde ADVEO Italië zijn partnership met zijn belangrijkste klant: Gruppo Buffetti. Voor de Buffetti franchises werden aangepaste verkoopprogramma’s met specifieke promoties en services op poten gezet. Dankzij deze programma’s heeft Buffetti ADVEO verkozen tot zijn bevoorrechte partner. Daarbij maakt Buffetti gebruik van de services en merkstrategie van ADVEO om meer producten te verkopen.

Terug-naar-schoolcampagne

Tijdens de terug-naar-schoolcampagne van 2015 werd heel wat vooruitgang geboekt. Na een jarenlange focus op B2B is ADVEO Italië opnieuw een van de grootste spelers in de Back to School-campagnes. Met een ruimer assortiment en catalogus onderscheidt ADVEO zich van de traditionele spelers op de markt , die niet even optimaal kunnen inspelen op de behoeften van alle handelaars in het land.

Diensten met toegevoegde waarde

ADVEO stelt klanten een reeks tools ter beschikking waarmee ze hun activiteiten verder kunnen ontwikkelen. Deze service leiden tot betere resultaten. Dat blijkt uit de nieuwe versie van de MepaTool, een elektronische catalogus die inspeelt op de behoeften van de openbare sector, goed voor één vierde van de markt voor kantoorbenodigdheden.

Hoofdkantoor en locaties

Piacenza - Castel san Giovani
Piacenza
Viale dell'Industria, 31, 29015 Castel San Giovanni PC, Italy
(+39) 0523 866 411
(+39) 0523 866 421