ADVEO in de Benelux

Twee businessunits vormen samen ADVEO Benelux: enerzijds ADVEO Belgium NV, dat in 1954 opgericht werd onder de naam Timmermans NV, en anderzijds ADVEO Nederland BV. ADVEO is in België, Nederland en Luxemburg de grootste verdeler van TOS (‘traditional office supplies’ of traditionele kantoorbenodigdheden). Daarnaast is het bedrijf officieel EOS-distributeur (‘electronic office supplies’ of elektronische kantoorbenodigdheden) voor de grootste leveranciers.

ADVEO Benelux beschikt over een uitgebreid portfolio van diensten met een grote toegevoegde waarde en biedt de grootste catalogus op de markt aan (meer dan 20.000 referenties). Het bedrijf is een echte One Stop Shop, een service die door klanten bijzonder op prijs wordt gesteld.

Belangrijkste cijfers van 2015

EMPLOYES
98
WERKNEMERS
VOLUME DE VENTES  (en millions)
53,3
MILJOEN VERKOOPVOLUME
CLIENTS
1.679
KLANTEN
REFERENCES
20.655
REFERENTIES
COMMANDES
282.405
BESTELLINGEN
M2 DE SURFACE ENTREPOTS
16.000
OPSLAGRUIMTE (M²)
Mijlpalen

Snelle groei van e-commerce

Heel wat klanten van ADVEO Benelux hebben ADVEO gekozen als partner voor hun onlinewinkel en benutten de diensten van ADVEO ten volle. Deze klanten rekenen ook op ADVEO voor de levering van de bestellingen van eindklanten. Dankzij dit extra volume wordt meer dan 70 % rechtstreeks aan de eindklant geleverd.

Continue groei van de partners van Calipage en Office Deal

Bijna tweehonderd partners hebben hun verkoop zien stijgen dankzij de Calipage en Office Deal programma’s en profiteren zo van de toegevoegde waarde van ADVEO. Deze partners krijgen zowel online als offline marketingondersteuning om de verkoop aan eindklanten te bevorderen. Daarvoor vertrouwen ze op de logistieke diensten van ADVEO (dropshipment, ophalen en verpakken, delivery at work ...) en benutten ze ten volle het potentieel van de grootste catalogus kantoorbenodigdheden in de Benelux. Een van de doelen van ADVEO Benelux is om onafhankelijke verkopers van kantoorbenodigdheden te helpen hun quota te verhogen.

Nieuwe e-ordertool voorgesteld tijdens ADVEO World Benelux

De tiende editie van ADVEO World Benelux vond plaats in het Hilton Hotel in Antwerpen en trok een recordaantal bezoekers. Zeventig ADVEO verkopers en meer dan achthonderd bezoekers kwamen de nieuwigheden ontdekken, waaronder de catalogus voor 2016 die kort na de beurs gelanceerd werd. ADVEO Benelux stelde ook een revolutionaire e-ordertool voor. Met behulp van deze applicatie kunnen bezoekers en verkopers een digitale interactie aangaan tijdens onderhandelingen en verkoopgesprekken én in realtime bestellingen opnemen. De applicatie verzamelt alle promoties van de exposanten, voegt specifieke gegevens van klanten toe en is verbonden met AdveoNet, het bestelportaal van ADVEO voor distributeurs waar bestellingen opgehaald worden. Een handige applicatie voor iedereen!

Hoofdkantoor en locaties

Deinze
Deinze
Europalaan 69, 9800 Deinze, België
(+32) (9) 381 05 05
(+32) (9) 381 05 35
's Hertogenbosch
Hertogenbosch
Victorialaan 15, 5213 JG 's-Hertogenbosch, Nederland
(+31) 365491030