ADVEO in Spanje en Portugal

ADVEO Iberië werd opgericht in 1976 en bestaat uit één businessunit die is ontstaan uit het voormalige Adimpo, Unipapel (non-industriële onderdelen) en Spicers. Deze afdeling beschikt dan ook over één enkel businessmodel.

In 2010 werd ADVEO Digital Systems Portugal als afzonderlijke juridische entiteit geactiveerd op de Portugese groothandelsmarkt, nadat het jarenlang alleen in Spanje actief was geweest.

Beide bedrijven zijn de grootste spelers in hun eigen landen. Ze bieden een catalogus met meer dan 20.000 referenties aan en beschikken over een uitgebreid logistiek netwerk dat zich over het hele Iberische schiereiland uitstrekt.

Belangrijkste cijfers van 2015

EMPLOYES
314
WERKNEMERS
VOLUME DE VENTES  (en millions)
151,8
MILJOEN VERKOOPVOLUME
CLIENTS
7.834
KLANTEN
REFERENCES
21.000
REFERENTIES
COMMANDES
617.000
BESTELLINGEN
M2 DE SURFACE ENTREPOTS
24.500
OPSLAGRUIMTE (M²)

Verkoop per product en kanaal

{{ item.label }}: {{ item.number }}%
{{ item.label }}: {{ item.number }}%
Mijlpalen

Nieuwe teamleden

Het team van ADVEO Iberië werd versterkt (met een nieuwe manager, logistiek manager, HR-manager, financieel manager en marketingmanager) en kreeg een eenvoudigere marketing- en merchandisingstructuur. Deze veranderingen werden doorgevoerd om nog beter te kunnen inspelen op de behoeften van de klanten en hen een betere service en meer flexibiliteit te bieden. Bovendien werden een nieuw managementmodel en een eenvoudigere structuur ingevoerd.

Verkoopcampagnes

Er werden speciale campagnes op poten gezet om de verkoop een boost te geven en het verkoopvolume te vergroten. Enerzijds ging een onderhandelingsplan van kracht voor de grootste inkoopgroepen en -centra in Spanje. Als gevolg daarvan is ADVEO ondertussen hun grootste distributeur. Dit zal de verkoopcijfers in 2016 aanzienlijk doen stijgen (19,6 miljoen euro in 2016 tegenover 15,7 miljoen in 2015, of een stijging van 25 %). De onderhandelingen worden samen gevoerd, maar afzonderlijk voorbereid door de salesteams van de leden van deze groepen. Zo kunnen ze allebei hun doelstellingen halen. Anderzijds werden er verkoopcampagnes opgezet voor de grootste klanten (premiumklanten) van elke regio. Dankzij deze campagnes werken klanten onder de ADVEO vlag, waardoor ze toegang hebben tot de beste tools en bijzondere voorwaarden. Zo kunnen ze de concurrentie met de grootste spelers op de markt aangaan.

Calipage

In 2015 sloten vijftien nieuwe distributeurs zich aan bij het Calipage netwerk. Daardoor is Calipage het op één na grootste onafhankelijke merk van kantoorbenodigdheden in Spanje en het grootste in Europa. In Spanje zijn er ondertussen al 106 Calipage verkooppunten. In 2016 komen er naar verwachting nog een nieuwe website en nieuwe marketinginitiatieven. Het merk maakt ook de overstap naar andere landen waar de groep actief is, zodat in 2017 zowat zestig nieuwe leden aangetrokken zullen worden.

Inkt en toners

In het inkt- en tonersegment sloot ADVEO Iberië het boekjaar af met het grootste marktaandeel voor Brother (32,5 %) in alle klantcategorieën, terwijl het voor HP (36 %) en Epson (32 %) aan het hoofd van het segment ‘zonder begeleiding’ staat.

Maandelijkse verkoop per klant

De gemiddelde verkoop per klant steeg in het vierde kwartaal met 6 %. Dit bewijst dat het nieuwe team van ADVEO Iberië eind september 2015 de juiste beslissingen heeft genomen. De komende jaren wordt een nieuwe marketingstrategie ingevoerd om het waardevoorstel voor de verschillende kanalen te versterken en zo de trouwheid van de klanten te vergroten. Dit zal resulteren in terugkerende inkomsten.

Hoofdkantoor en locaties

Tres Cantos (Madrid)
Tres Cantos (Madrid)
Av. de los Artesanos, 28, 28760 Tres Cantos (Madrid)
(+34) 902 21 53 150
Hoofdzetel van ADVEO in Europa
Madrid
Calle María de Molina, 39, planta 7ª, despacho 713 (Spain)