ADVEO in Frankrijk

ADVEO Group is al sinds 1990 actief in Frankrijk, van de samengevoegde bedrijven daar zagen er enkelen zelfs al in de jaren ‘50 het levenslicht. In 2013 richtten de moederbedrijven Spicers en Adimpo ADVEO France op, dat daardoor de grootste verdeler op de markt voor kantoorbenodigdheden werd – zowel voor traditionele als voor elektronische producten. Die status heeft het bedrijf te danken aan zijn uitgebreide catalogus van producten en diensten.

ADVEO Frankrijk biedt zijn klanten een toegevoegde waarde. De merken Calipage en Plein Ciel zijn de twee grootste spelers op de Franse markt voor kantoorbenodigdheden van eigen merken. De overname van Buro+ in 2013 verstevigde de geloofwaardigheid bij klanten en betekende de start van nieuwe activiteiten met een bekend merk. Bovendien biedt de CARIP inkoopgroepering tal van voordelen aan zijn partners uit de inkoopmanagementsector. Al deze factoren, de uitstekende logistieke service en het enorme netwerk maken van ADVEO Frankrijk de beste partner voor zijn klanten.

Belangrijkste cijfers van 2015

EMPLOYES
396
WERKNEMERS
VOLUME DE VENTES  (en millions)
405,8
MILJOEN VERKOOPVOLUME
CLIENTS
3.569
KLANTEN
REFERENCES
24.000
REFERENTIES
COMMANDES
1.100.000
BESTELLINGEN
M2 DE SURFACE ENTREPOTS
53.000
OPSLAGRUIMTE (M²)

Verkoop per product en kanaal

{{ item.label }}: {{ item.number }}%
{{ item.label }}: {{ item.number }}%
Mijlpalen

Positie en verkoop van kantoorbenodigdheden versterkt

In het segment kantoorbenodigdheden (exclusief EOS) liet ADVEO France in 2015 een groei van 2,5 % optekenen. Dat is meer dan verwacht werd op deze markt, zeker omdat de groothandel met 5% daalde. De groei bevestigt dat ADVEO France zijn aanwezigheid op de markt toch vergroot dankzij zijn drie merken – Calipage, Plein Ciel en Buro+ (in 2015 sloten dertig nieuwe partners zich aan bij een van deze drie merken) – en meer dan zeventig nieuwe klanten (zowel winkels als B2B). Het concept van ADVEO biedt distributeurs heel wat voordelen: een uitgebreide en diverse catalogus, een uitstekende service (leveringstermijn én uitvoering van de bestelling) en een bijzonder dynamisch marketingprogramma.

Nieuwe producten

De catalogus werd uitgebreid met 370 nieuwe producten, vooral in de segmenten hygiëne, professionele beschermingsmiddelen, catering en verpakking. Daardoor werden nieuwe klanten aangetrokken en steeg de verkoop in deze categorieën met 13 %.

Groei bij grote retailklanten

ADVEO France heeft heel wat ervaring in de verkoop van inkt en toners aan grote retailers. Het bedrijf heeft zijn goede reputatie te danken aan de kwaliteit van de leveringen, de begeleiding die het aanbiedt en de mogelijkheid om het aanbod af te stemmen op de behoeften van deze retailers. Daardoor is ADVEO in Frankrijk de op één na grootste handelaar in dit segment en kiezen heel wat grote Franse retailers voor ADVEO als partner. In 2015 krikte ADVEO France zijn verkoopcijfers aanzienlijk op dankzij verschillende grote promotiecampagnes en versterkte het zijn positie, terwijl het tegelijkertijd ook andere grote retailers als nieuwe klanten aantrok. Dit alles heeft gezorgd voor een groei van 4,3 % en een omzet van 92 miljoen euro in dit segment.

Hoofdkantoor en locaties

Paris
Paris
47 Allée des Impressionnistes, 93420 Villepinte, Francia
(+33) 149 388 300
(+33) 149 385 701
Châteauroux
Montierchaume
Rue Jean Monnet, Zl de la Malterie, 36130 Montierchaume
Valence
Portes Les Valence
Rue du Commandant Cousteau BP 21, 26801 Portes les Valence
Bordeaux
Bordeaux
ZI Alfred Daney, Rue Francis Garnier BP 2, 33028 Bordeaux, Cedex